Stäng

Matnyttigt

Näring per livsmedel

NYHET! Funktionen ”Näring per livsmedel” hjälper dig som är dietist eller kostrådgivare att analysera en kostregistrering och se varifrån näringen kommer. Man väljer det näringsämne man vill titta på och får då fram en lista på alla livsmedel klienten ätit sorterade så det som innehåller mest av näringsämnet ligger överst och minst längst ner.

Nya livsmedel v. 12

Denna vecka har vi lagt till hela 25 nya livsmedel 😊 Diverse kokta gryner, kryddnejlika, Loka Crush, ett gäng Vitamin Well, Fruit Drink Raspberry, olika sorters hamburgerbröd, halloumiburgare, crispy fries och smält cheddardip. Och fler är på gång! Som du säkert vet så nöjer vi oss inte med makronäringsämnena utan ser till att få en komplett näringsanalys […]

3 nya träningsprogram

Nu har vi inte bara ett eller två utan 3 nya träningsprogram 💪 som du som abonnerar på ND Komplett eller ND Träning fritt kan använda dig av 😊 Det är ”Rumpa, lår och vader med skivstång”, ”Pilates Matwork – Smidig och stark på djupet” samt den härliga ”Burpee Challange”. Dels kan ni skicka ut […]

400 utvalda recept

Nu har vi fler än 400 testlagade, goda och näringsberäknade recept i Nutrition Data! Du dietist/kostrådgivare/PT som abonnerar på ND Kost eller ND Komplett får fri tillgång till dem, kan placera dem i kostscheman och dela ut till dina klienter. Du kan förstås också lägga till dina egna recept i programmet.

Inköpslista till måltidsscheman

Vi har lagt till möjligheten att skriva ut en inköpslista baserad på de måltidsscheman (kostscheman) som dietisten/kostrådgivarens skickar ut. Det hjälper klienten att följa de kostråd som hen får.

Nytillskott i livsmedelsdatabasen

Varje vecka så lägger vi till nya livsmedel i Nutrition Data. På bilderna ser du de senaste tillskotten. Det som skiljer oss från de flesta andra appar är att hos oss får du förutom  kcal, fett, kolhydrater och protein också får veta innehållet av vitaminer, mineraler, fettkvalité och tillsatt socker. Det innebär att du kan […]

Nya övningar – Knäkontroll

Vi lägger kontinuerligt till nya övningar i ND Träning. Efter önskemål från fotbollstränare har vi lagt till övningar och ett träningsprogram vars syfte är att minska risken att drabbas av främre korsbandsskada, som ju är en vanlig skada hos fotbollsspelare. Du hittar passet ”Knäkontroll – Fotboll” under Träningsprogram standard och kategorin Grenspecifik. Saknar du några […]

Bli trygg på gymmet

Vi har lagt till det perfekta programmet att skicka ut till de som är nybörjare på gymmet och som vill få snabba resultat. Det är ett effektivt helkroppspass som guidar klienten till perfekt teknik och ger snabb muskeltillväxt och styrka.

Nutrition Data – med din egen logga

Du som driver företag och abonnerar på Nutrition Data kan få företagets logotyp i programmets sidhuvud (i mobilen, surfplattan och datorn) och i utskrifterna från programmet. Maila loggan till oss på info@nutritiondata.se så lägger vi in den. Här är ett bildspel som visar exempel på hur det kan se ut.

R=Recept

Har du sett att bokstaven R står bakom vissa livsmedel när man registrerar sin mat i kostdagboken eller skapar ett måltidsschema. Det betyder att livsmedlet är näringsberäknat från ett recept. Klickar man på R så får får man fram en ruta där man kan titta på receptet.