Stäng

Om oss

Nutrition Data Sweden AB är ett företag i stark utveckling. Vi har en unik produkt som allt fler inom kost- och träningsrådgivning upptäcker.

Vi är ett svenskt företag som etablerades 2014 och utvecklar och säljer system för avancerad näringsberäkning och rådgivning inom kost och träning. Vårt system används som arbetsredskap inom vården, i olika typer av friskvårdsföretag och i forskningssammanhang.

Våra produkter ND Komplett, ND Kost och ND Träning bygger på programmet Nutrition Data. Det är ett professionellt program för näringsberäkning, kostrådgivning och träningsrådgivning. Programmet uppfyller högt ställda krav och används bland annat inom sjukvård, friskvård, forskning och utbildning. Programmet är utvecklat av Nutrition Data Sweden AB i samarbete med Bergklint Education,  forskare på Umeå Universitet och Karolinska Institutet, ett flertal dietister inom vården samt träningsexperter från flera gym och utbildningsföretag.

Grunden i Nutrition Data är information från Svenska Livsmedelsverkets databas. Denna kompletteras av vår egen databas som innehåller beräknade livsmedel, kosttillägg från nutritionsföretag samt de livsmedel från den finska, norska och amerikanska livsmedelsdatabasen som är relevanta för den svenska marknaden. Det finns också möjlighet att aktivera scanning av livsmedel i klientens app.

ND Träning innehåller även en stor databas med väl beprövade övningar och träningsprogram som är utvecklade i samarbete med Fia Larzon.