Stäng

Om oss

Nutrition Data Sweden AB är ett företag i stark utveckling. Vi har en unik produkt som allt fler inom kost- och träningsrådgivning upptäcker.

Vi är ett svenskt företag som etablerades 2014. Vi utvecklar och säljer system för avancerad näringsberäkning som ska användas som arbetsredskap inom vården, äldreomsorgen och i olika typer av friskvårdsföretag.

Våra produkter ND Komplett, ND Kost och ND Träning bygger på programmet Nutrition Data. Det är ett egenutvecklat professionellt program för näringsberäkning, kostrådgivning och träningsrådgivning. Programmet uppfyller högt ställda krav och används bland annat inom sjukvård, friskvård, forskning och utbildning. Programmet är utvecklat av Nutrition Data Sweden AB i samarbete med Bergklint Education.

Grunden i Nutrition Data är information från Svenska Livsmedelsverkets databas. Denna kompletteras av vår egen databas som innehåller beräknade livsmedel, kosttillägg från nutritionsföretag samt de livsmedel från den finska, norska och amerikanska livsmedelsdatabasen som är relevanta för den svenska marknaden. Programmet innehåller även en databas med väl beprövade övningar och träningsprogram som är utvecklad i samarbete med Fia Larzon.

På hemsidans bilder medverkar personliga tränaren Katarina Burvall, Jonas Munckhammar från Friskvårdskompaniet och dietisten Diana Karlsson.