Stäng

Vanliga frågor

Behöver man någon utbildning för att kunna använda Nutrition Data?

Du behöver ingen utbildning för att hantera själva programmet, men i och med att Nutrition Data är ett verktyg för dig som arbetar med att ge råd inom kost och/eller träning så bör du vara utbildad inom dessa områden.

Finns det någon app till mobilen?

Det behövs ingen särskild mobilapp eftersom programmet är mobilanpassat och går utmärkt att använda i mobilen. Gå till www.kost.nutritiondata.se med mobiltelefonen, spara sidan som favorit/bokmärke och gör en genväg på hemskärmen.

Vilka livsmedelsdatabaser används i Nutrition Data?

Som grund används Svenska Livsmedelverkets databas. Den kompletteras av Nutrition Datas egen databas som innehåller beräknade livsmedel, kosttillägg från nutritionföretag samt de livsmedel från den finska, norska och amerikanska livsmedelsdatabasen som är relevanta för den svenska marknaden.

Kan man scanna in livsmedel när man kostregistrerar?

Vi är mycket noggranna med att ha fullständig och korrekt näringsinformation i Nutrition Data och då går det tyvärr inte att använda de livsmedelsdatabaser där man kan scanna in livsmedel. Dessa kommer från livsmedelsfabrikanterna och har en väldigt begränsad och ibland felaktig näringsinformation.

Kan jag lägga till egna livsmedel i programmet?

Ja det gör du under menyvalet Livsmedel. Tänk bara på att de näringsämnen du inte fyller i gör att näringsdiagrammen inte kommer att stämma till hundra procent.

Kan jag som användare påverka hur programmet utvecklas i framtiden?

Ja. Vi jobbar kontinuerligt med att bygga nya funktioner, förbättra de befintliga och för att hålla programmet säkert och aktuellt. I det arbetet är våra användare mycket viktiga och vi är mycket tacksamma för alla tips och idéer.