Stäng

Vanliga frågor

Behöver man någon utbildning för att kunna använda Nutrition Data?

Du behöver ingen utbildning för att hantera själva programmet, men i och med att Nutrition Data är ett verktyg för dig som arbetar med att ge råd inom kost och/eller träning så bör du vara utbildad inom dessa områden.

Finns det någon app till mobilen?

Ja vi har en app som heter Nutrition Data Kost & Träning och är till för våra abonnenters klienter. Den hämtas kostnadsfritt från Google Play och från App Store.

För att kunna använda appen behöver man få en inloggning en av våra abonnenter, oftast en kostrådgivare, dietist eller personlig tränare.

Vilka livsmedelsdatabaser används i Nutrition Data?

Som grund används Svenska Livsmedelverkets databas. Den kompletteras av Nutrition Datas egen databas som innehåller beräknade livsmedel, kosttillägg från nutritionföretag samt de livsmedel från den finska, norska och amerikanska livsmedelsdatabasen som är relevanta för den svenska marknaden.

Kan man scanna in livsmedel när man kostregistrerar?

Vi är mycket noggranna med att ha fullständig och korrekt näringsinformation i Nutrition Data och då går det tyvärr inte att använda de livsmedelsdatabaser där man kan scanna in livsmedel. Dessa kommer från livsmedelsfabrikanterna och har en väldigt begränsad och ibland felaktig näringsinformation.

Kan jag lägga till egna livsmedel i programmet?

Ja det gör du under menyvalet Livsmedel. Tänk bara på att de näringsämnen du inte fyller i gör att näringsdiagrammen inte kommer att stämma till hundra procent.

Kan jag som användare påverka hur programmet utvecklas i framtiden?

Ja. Vi jobbar kontinuerligt med att bygga nya funktioner, förbättra de befintliga och för att hålla programmet säkert och aktuellt. I det arbetet är våra användare mycket viktiga och vi är mycket tacksamma för alla tips och idéer.