Stäng

Vanliga frågor

GDPR – hur hanteras personuppgifter?

DINA PERSONUPPGIFTER

Som abonnent på Nutrition Data godkänner du att vi lagrar ditt namn, mailadress, faktureringsadress och telefonnummer i vårt system. Dessa uppgifter är säkert förvarade och delas inte med någon tredje part. Dina personuppgifter används endast vid fakturering, för att informera om viktiga förändringar i programmet och för att kunna ge dig bra support.

KLIENTERNAS PERSONUPPGIFTER

När du lägger upp dina klienter i Nutrition Data uppger du inte något personnummer, adress eller telefonnummer och du behöver inte heller ange ett namn, vilket gör att registreringarna som görs inte kan härledas till någon person.

Om du vill skicka ut ett välkomstmail till klienten så måste e-postadressen anges. Klienten godkänner då att den får förvaras i systemet i samband med att hen väljer lösenord.

Om du inte vill ange klientens e-postadress i systemet så går det bra att ge klienten användarnamn och lösenord manuellt.

Behöver man någon utbildning för att kunna använda Nutrition Data?

Du behöver ingen utbildning för att hantera själva programmet, men i och med att Nutrition Data är ett verktyg för dig som arbetar med att ge råd inom kost och/eller träning så bör du vara utbildad inom dessa områden.

Finns det någon app till mobilen?

Ja vi har en app som heter Nutrition Data Kost & Träning och är till för våra abonnenters klienter. Den hämtas kostnadsfritt från Google Play och från App Store.

För att kunna använda appen behöver man få en inloggning en av våra abonnenter, oftast en kostrådgivare, dietist eller personlig tränare.

Vilka livsmedelsdatabaser används i Nutrition Data?

Som grund används Svenska Livsmedelverkets databas. Den kompletteras av Nutrition Datas egen databas som innehåller beräknade livsmedel, kosttillägg från nutritionföretag samt de livsmedel från den finska, norska och amerikanska livsmedelsdatabasen som är relevanta för den svenska marknaden.

Kan man scanna in livsmedel när man kostregistrerar?

Vi är mycket noggranna med att ha fullständig och korrekt näringsinformation i Nutrition Data och då går det tyvärr inte att använda de livsmedelsdatabaser där man kan scanna in livsmedel. Dessa kommer från livsmedelsfabrikanterna och har en väldigt begränsad näringsinformation.

Vi kommer att lägga till möjligheten att scanna livsmedel som ett tillval under 2022 så att rådgivaren kan bestämma om klienten bör få den funktionen. Men då måste man vara medveten om att ifall klienterna använder den funktionen så kommer inte diagrammen som visar vitaminer, mineraler, fettsammansättning och tillsatt socker att fungera. Det går då alltså inte att göra en korrekt näringsanalys. Men om man bara är intresserad av kcal, prot, fett o kolh så fungerar det.

Kan jag lägga till egna livsmedel i programmet?

Ja det gör du under menyvalet Livsmedel. Tänk bara på att de näringsämnen du inte fyller i gör att näringsdiagrammen inte kommer att stämma till hundra procent.

Kan jag som användare påverka hur programmet utvecklas i framtiden?

Ja. Vi jobbar kontinuerligt med att bygga nya funktioner, förbättra de befintliga och för att hålla programmet säkert och aktuellt. I det arbetet är våra användare mycket viktiga och vi är mycket tacksamma för alla tips och idéer.