Bananpannkaka med saffran är gott och nyttigt till mellis eller kanske frukost. Så här till jul passar det ju bra med saffran, men till vardags blir det lika gott utan. Receptet finns i ND Kost så du kan lägga in det i dina klienters måltidsscheman och tipsa om bra mellanmål.
BANANPANNKAKA MED SAFFRAN
4 portioner
3 övermogna bananer
6 ägg
2 tsk bakpulver
1 g saffran
ev en nypa salt
1 tsk kokosolja
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Mixa ihop alla ingredienserna med en stavmixer eller matberedare tills du får en slät massa. Tillsätt eventuellt en nypa salt för att balansera sötman från bananerna.
3. Smörj eller spreja en ugnsform med olja och häll sedan i smeten. Baka av i ugnen i cirka 20-25 min.
Servera exempelvis med färska bär och naturell kvarg eller yoghurt smaksatt med vaniljpulver.
VARIATION
Uteslut saffran och tillsätt istället kardemumma och/eller kanel, alternativt vaniljpulver.
192 kcal/portion
Recept och bild: Fia Larzon