Om Nutrition Data

Om Nutrition Data

Med Nutrition Data får du ett professionellt och lättarbetat kost- och näringsberäkningsprogram med många användningsområden, kontinuerlig utveckling och full support. Programmet uppfyller högt ställda krav och används bland annat av Karolinska Institutet och inom flera utbildningar.

Nutrition Data är utvecklat av Nutrition Data Sweden AB i samarbete med Bergklint education. Ett stort antal dietister, kostrådgivare och personliga tränare har bidragit med synpunkter som ligger till grund för programmet.

Programmet är webbaserat och anpassat för både fasta datorer och mobila plattformar, vilket innebär att man kan nå sina beräkningar från valfri internetansluten dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Nutrition Data är enkelt att använda och det krävs ingen särskild utbildning för att kunna hantera funktionerna. Support ingår via mail, telefon och Skype. Vi kan även tillhandahålla utbildningstillfällen för grupper.

LIVSMEDELSDATABASER

Som grund används Svenska Livsmedelsverkets databas. Denna kompletteras av Nutrition Datas egen databas som innehåller beräknade livsmedel, kosttillägg från nutritionsföretag samt de livsmedel från den finska, norska och amerikanska livsmedelsdatabasen som är relevanta för den svenska marknaden. Som tillval finns även Dabas som innehåller ett stort antal dagligvaror.

UTVECKLING OCH FRAMTID

Det pågår ett ständigt utvecklingsarbete inom Nutrition Data. Vi jobbar kontinuerligt med att bygga nya funktioner, förbättra de befintliga och för att hålla programmet säkert och aktuellt. I det arbetet är våra användare mycket viktiga och vi är mycket tacksamma för alla tips och råd.

Under hösten 2017 har vi flera nyheter på gång. Bland annat utvecklar vi en ny funktion som framförallt de som arbetar med träning kommer att ha stor nytta av.

Vill du veta mer?

Anmäl dig här så berättar vi mer och du får testa programmet.