Stäng

Senaste nytt sept 2019

Här hos oss på Nutrition Data händer det ständigt något nytt. Utveckling är det bästa vi vet! Om du vill hålla dig uppdaterad så rekommenderar vi att du följer oss på sociala medier. Där presenterar vi alla nyheter direkt de kommer in i programmet.

 

50 nya måltidsscheman

Under sommaren har vi arbetat på att komplettera vår databas av kostupplägg med 50 nya näringsrika och balanserade måltidsscheman under kategorin ”Blandad kost”. Du kan skicka dem till klienterna direkt eller kopiera dem och anpassa dem efter den enskilde klientens behov.

Ny instruktionsvideo

Vill du veta mer om hur man skapar och skickar måltidsscheman så kan du gärna titta på denna video där vi går igenom hur det funkar och ger tips på hur man kan använda funktionen för att hjälpa klienterna hitta bättre kostvanor.

50 nya recept i receptsamlingen

I receptsamlingen är det viktigt att det finns bra basrecept som man kan kombinera på olika sätt i de måltidsscheman man ska skicka ut till klienterna. Därför har vi i första hand satsat på att lägga till grundrecept av olika slag.

Exempel:

a) Om man vill ge en klient rekommendationen att äta en kost rik på kolhydrater och energi så kan man kombinera receptet ”Stekt kycklingfilé” med en rejäl portion av receptet ”Varm pastasallad”.

b) Om klienten bör äta proteinrikt och kalorisnålt så kan man kombinera samma ”Stekt kycklingfilé” med ”Wokade grönsaker”.

Förutom grundrecepten har vi även lagt till recept på nyttiga godsaker, frukostar, mellanmål och mycket annat.

RDI i ”Näring i siffror”

I diagrammet ”Näring i siffror” kan du se värdet på alla näringsämnen i den aktuella näringsberäkningen.  Vi har nu lagt till så att du även kan se det rekommenderade dagliga intaget (RDI) av de näringsämnen där det finns ett rekommenderat värde enligt NNR 2012.

Om det finns en asterisk * bakom värdet för ett näringsämne så betyder det att värdet saknas för något/några av livsmedlen i näringsberäkningen.

Du väljer vilka näringsämnen som du vill se under menyvalet Inställningar (uppe i den svarta listen). Klicka på undermenyn ”Näring i siffror”, klicka i rutorna och spara.

 

Makronäringsämnen i Dagsöversikten

Nu kan man se innehållet av protein, fett och kolhydrater per livsmedel, måltid och hela dagen i Dagsöversikten. Vi har också tajtat till utskriften så att den rymmer all data på ett snyggt sätt.

”Makrokoll” när du skapar måltidsscheman

När du skapar måltider i menyvalet Beräkning och Måltidsschema så har vi lagt till möjligheten att se innehållet av protein, fett och kolhydrater per livsmedel. Under måltiden finns även måltidens totala innehåll av makronäringsämnena.

 

130 nya livsmedel i livsmedelsdatabasen

Vi lägger kontinuerligt till nya livsmedel i databasen och hittills i år har det blivit ca 130 st. Vi lägger endast till livsmedel där vi kan få fram innehåll av alla näringsämnen där det finns ett rekommenderat intag enligt NNR 2012. Detta för att du som använder ND Kost ska kunna göra en korrekt näringsanalys.

Du kan också själv lägga till egna livsmedel i programmet:

 

150 nya övningar i ND Träning

Hittills under 2019 har vi utökat träningsverktyget med 150 övningar och därmed finns totalt ca 800 övningar att plocka ur när man skapar träningsprogram.  Vi satsar idag till största delen på att komplettera med ”önskeövningar”, alltså övningar som våra användare saknar. Om du har några övningar som du skulle vilja att vi lägger till är du välkommen att höra av dig till info@mabo.a.vaia.cloud.


Följ oss så blir du först med alla nyheter

Alla nyheter meddelas först på sociala medier och därför rekommenderar vi att ni följer oss där. Där kan ni också kommentera och skicka meddelanden så att vi får veta vad ni tycker. All utveckling i programmet bygger på era önskemål och idéer!

Facebook
Instagram
LinkedIn
Twitter

OBS! Om du upptäckt någon bugg eller har problem i programmet som vi missat är vi tacksamma om du hör av dig till oss snarast på info@mabo.a.vaia.cloud