Nytt i Nutrition Data

Nytt i Nutrition Data

Nu ska du som abonnerar på Nutrition Data få tillgång till vårt nya förbättrade program! Här är de viktigaste nyheterna.

Träningsverktyget – ND Träning

För dig som ger råd om träning har vi en mycket intressant nyhet! I ND-Träning kombinerar du övningar till träningsprogram som du sedan kan skicka till klienterna. Du kan även lägga till egna övningar med bilder och/eller video.

Här kan du titta på en video som visar hur det fungerar.

Du som redan är abonnent på Nutrition Data får träningsverktyget utan extra kostnad! Även nya kunder kan få tillgång till ND-Träning gratis, men bara fram tills den sista september. Därefter kostar det extra. Så passa på!

Gruppera och skicka flera måltidsscheman samtidigt

I det nya programmet kan du sortera dina måltidsscheman i grupper och skicka hela gruppen av scheman samtidigt till klienten. Tre dagars, en veckas eller en månads kostupplägg – du bestämmer själv. Alla scheman i gruppen skickas då samtidigt och klienten ser dem i sin inloggning.

Gör du ett nytt schema så hamnar det under “Ej grupperade”. Du sorterar dina scheman genom att dra och släppa dem mellan olika grupper.

 

Näringsdiagram i måltidsschema

Du kan nu se näringsdiagrammen även när du lägger till måltider i ett måltidsschema. Det gör att du enklare kan anpassa exempelvis energifördelning eller innehåll av vitaminer och mineraler för din klient.

 

Redigera egna recept

I det nya programmet kan du redigera ingredienserna i dina egna recept. Du kan ta bort, lägga till, ändra mängd och byta plats på ingredienserna. Du kan också ändra antal portioner på receptet.

OBS! Detta gäller bara recept som du gör i det nya programmet och inte recept sen tidigare. Där kan du fortfarande endast redigera tillagning, bild och kategorier.

 

Gruppera och inaktivera klienter

För att du enklare ska kunna hålla ordning på dina klienter så har vi lagt till funktionen med grupper även under menyvalet Klienter/Hantera klienter. Du kan enkelt flytta klienter från den ena gruppen till den andra genom att dra och släppa.

Nu kan du också enkelt inaktivera klienter som inte ska ha tillgång till sin inloggning längre. Då klickar du på paus-symbolen.

Om klienten vill starta upp igen så aktiverar du denne genom att klicka på play-knappen.

 

Funktion för rapporter

Om du är i behov att ta fram rapporter med olika typer av statistik så är denna nya funktion något för dig. Du väljer vilka klienter som ska vara med i rapporten, vilken tidsintervall det gäller, vilka näringsuppgifter du vill ha med, vilket format du vill ha dem i (Excel eller CSV) och vad du vill ha fram i rapporten.

Dessa rapporter kan du ta fram:

  1. Näringsvärden per livsmedel
  2. Näringsvärden per måltid
  3. Näringsvärden per dag
  4. Näringsvärden – genomsnitt per dag av vald tidsperiod
  5. Dagsgenomsnitt per livsmedelsgrupp

 

 

Liksom tidigare är Nutrition Data webbaserat, mobilanpassat och fungerar bra på alla vanliga plattformar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *